Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Duidelijkheid over oorzaken grondwateroverlast

NOORDWIJK – Op donderdag 4 juni wordt officieel bekend gemaakt wat de waarschijnlijke oorzaken zijn van de grondwateroverlast in de Hoofdstraat en omgeving. Oorspronkelijk zou dit half mei gebeuren, maar dat zou dan plaatsvinden kort voor het vertrek van de toendertijd verantwoordelijk wethouder Martijn Vroom.
Op Vroom’s verzoek is de presentatie naar achteren verplaatst. ‘Dit is een klus voor mijn opvolger en de nieuwe raad’, laat de huidige wethouder in Waddinxveen weten, die indertijd politiek verantwoordelijk was voor de riolering en de aanleg van de systemen voor de afvoer van hemel en vuil water. ‘De projectgroep heeft een mooi en intensief traject afgelegd.  Iedereen is goed bij de problematiek betrokken: overheden, instanties en gedupeerden. Het is aan het nieuwe bestuur om met het resultaat aan de slag te gaan.’
De projectgroep ‘Grondwateroverlast Hoofdstraat en omgeving’ heeft het rapport afgerond en onderdeel van dit rapport is een juridisch advies over de aansprakelijkheid. In totaal dertig gedupeerde inwoners en ondernemers kijken al maanden reikhalzend uit naar de resultaten. Met name waar het gaat om de centrale onderzoeksvragen: was de grondwaterstand in de afgelopen periode extreem hoog en wat was hier de oorzaak van? De bureau’s Wareco en Deltares hebben het onderzoek in opdracht van de gemeente uitgevoerd.