Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Nog kansen voor referendum

NOORDWIJK – Henk Hoogervorst (vertegenwoordiger van Noordwijk Zelfstandig) kan even opgelucht ademhalen; krijgt nog een paar weken de tijd om 295 handtekeningen binnen te halen voor zijn vurig gewenste referendum. Hij heeft het initiatief genomen om de mening te vragen aan de inwoners over een mogelijke gemeentelijke samenwerking met Katwijk.
Tot nu toe lijkt het de inwoners niet erg te boeien, want slechts 205 mensen hebben met een handtekening hun steun betuigt voor dit referendumverzoek. Het leek er woensdag 28 mei dan ook op, dat dit referendum het levenslicht niet zou zien, want voor een geldig referendumverzoek zijn minimaal 500 handtekeningen nodig.
Toch kreeg Hoogervorst extra uitstel om zijn referendum alsnog gerealiseerd te zien. Hij had een bezwaarschrift ingediend tegen de eis dat inwoners die een referendum willen, dit persoonlijk op het gemeentehuis moeten melden. Op dit bezwaarschrift had hij nog geen reactie op gekregen van de gemeente. De raadsleden waren gevoelig voor dit argument en geven Hoogervorst en andere initiatiefnemers nog even de tijd om alsnog voldoende steunbetuigingen te krijgen.