Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Derde hockeyveld komt er

‘Beginnersfout’ van college
JOEP DERKSEN
LISSE – Het college kreeg in haar eerste maand al direct kritiek te verduren van het CDA en de VVD. Voor een beslissing over de komst van een derde hockeyveld voor Hisalis was de raad toegezegd met duidelijke financiële informatie te komen. Dat liep vorige week niet helemaal soepel, zo blijkt uit de woorden van de verschillende fractievoorzitters.
Het college had de raadsleden een bericht gestuurd, dat de te verwijderen bomen op de plek waar het hockeyveld wordt aangelegd, een vervangingswaarde hebben van 114.000 euro. Dit leidde weer tot (email- en niet openbaar gemaakte) vragen van de politici, waarop de wethouder weer antwoordde. Wim Slootbeek (VVD): Hierna kwamen antwoorden die veranderden en dat heeft geen sterke indruk gemaakt.’ Kees van der Zwet (CDA) vulde aan: ‘ De wethouder stuurt in zijn jeugdig enthousiasme stukken op waar onzorgvuldigheden in staan. Dat is een beginnersfout.’
Ook fractievoorzitter Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) vond dat de informatieverstrekking beter had gekund. ‘Dit heeft niet de schoonheidsprijs gekregen.’ Maar hij voegde hier aan toe, dat het in feite om een veel belangrijker onderwerp gaat: ‘Het derde hockeyveld voor Hisalis en het maatschappelijk belang en het feit dat het multifucntioneel wordt opgezet. Deze club is al lang genoeg aan het lijntje gehouden.’ De raad ging uiteindelijk unaniem akoord met de komst van het derde hockeyveld. Voor de aanleg van dit veld stelt de gemeente 710.000 euro beschikbaar. Het veld wordt deze zomer nog aangelegd, zodat het tijdens het hockeyseizoen van 2014 – 2015 al in gebruik genomen kan worden.