Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

Zwerffietsen bron van inkomsten

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – Verkeerd geplaatste (brom)fietsen of zwerffietsen die bij het station rondhangen, kunnen voortaan weggehaald worden. De gemeenteraad stemde donderdag 10 december in met deze wijziging in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening, JD).
De BBH waarschuwde er voor, dat deze maatregel financieel flink uit de klauwen kan lopen en wees er op, dat de gemeente Amsterdam alleen al vijf miljoen euro per jaar kwijt is aan de opslag van verwijderde fietsen. Wethouder De Jong verwachtte, dat dit niet zo’n vaart zal lopen. ‘Wij denken dat het wat oplevert. Bovendien verbert het verwijderen (van de ongewenste vervoermiddelen, JD) de aanblik als je de trein op stapt.’ Verwijderde weesfietsen, die niet afgehaald worden door de rechtmatige eigenaar krijgen wellicht een nieuw leven. De Jong mijmerde: ‘Wellicht kunnen we het combineren met dagbestedingsachtige projecten, waarbij mensen (met een beperking of arbeidsachterstand, JD) de fietsen kunnen opknappen en dan wellicht weer kunnen verkopen.’