Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Spruit is alert op drugsgebruik

JOEP DERKSEN
LISSE – ‘Er is enorme drugsoverlast in deze gemeente, dat  hoor ik steeds meer.’ Deze woorden uitte commissielid Jaap Meinsma (Nieuw Lisse) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 11 februari. Hij had gehoord, dat een twaalftal jongeren in afkickklinieken in België zit.
Burgemeester Lies Spruit grapte: ‘Het worden er steeds meer die in afkickklinieken zitten.’ Maar in feite is het zo, dat zes drugsgebruikende jongern die regelmatig rondom de Greef hingen, te maken hebben gehad met een afkickkliniek. Spruit erkende, dat jongeren van tegenwoordig veel gemakkelijker met drugs in aanraking kunnen komen dan vroeger: ‘Tegenwoordig hoef je maar te bellen en je hebt extacy.’ Ze grapte tegen het jongste commissielid Maarten Magielse (D66): ‘Als ik u heroïne zie gebruiken, dan spreek ik u daar persoonlijk op aan.’
Als jongeren op vroege leeftijd door hun ouders geleerd wordt om ‘Nee!’ tegen drugs te zeggen, kunnen veel problemen voorkomen worden, zo tipte de burgermoeder. Ook riep ze alle inwoners op om drugsmisstanden te melden via 112. En als een van die jongeren een auto bij zich heeft, is de politie blij als inwoners de cijfers en letters op de kentekenplaat doorgeven.