Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Nee zeggen tegen drugs

LISSE – ‘Jongeren komen steeds meer in aanraking met de drugswereld’. Burgemeester Lies Spruit bevestigde woensdag 11 februari, dat een handvol Lissese jongeren naar afkickklinieken zijn gebracht. Hoewel ze aangeeft, dat het dorp ‘relatief veilig is en beperkte problemen kent’, roept ze wel alle inwoners op om actie te ondernemen als ze drugsgebruik of –handel zien gebeuren.
In zo’n geval kan gerust 112 gebeld worden; de tijd is voorbij dat dit nummer alleen maar voor noodgevallen wordt ingezet. Het doorgeven van kentekenplaten wordt door de politie altijd gewaardeerd. Maar de beste aanpak van drugsoverlast ligt in de preventie, aldus Spruit: ‘De strijd tegen drugsoverlast begint bij het leren van jongeren om “Nee” tegen drugs te zeggen.’