Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2015

Oproep voor vogelvriendelijkere gemeente

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – ‘Maak de gemeente vogelvriendelijker’. Dit pleidooi hield fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA) donderdag 21 mei. Hij deed deze oproep naar aanleiding van een brief van de vereniging voor Natuur & Vogelbescherming Noordwijk.
De Ridder liet weten: ‘We doen het goed met de ecologische zone en blauwe vlag. Maar het zou goed zijn als we een vogelvriendelijk beleid gaan voeren in Noordwijk. Deze club wil haar expertise gratis aanbieden. Ga met hen in gesprek om structureel te kijken hoe tot een vogelvriendelijk beleid te komen. Voor veel Noordwijkers zal dit het woongenot verhogen.’ Wethouder Hans Bakker noemde dit een ‘sympathieke gedachte’, maar deed geen concrete toezeggingen om de diensten van de vrijwilligers ook daadwerkelijk te gebruiken. Wel zegde de wethouder toe om contact op te nemen met de vereniging voor Natuur & Vogelbescherming Noordwijk.