Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 mei 2015

Liever geen hondenuitlaatplaatsen

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Gemeenteraadslid Carla Versteege (Puur Noordwijk) nam het donderdag 21 mei op voor de mensen, die binnenkort geconfronteerd dreigen te worden met twee nieuwe hondenuitlaatplaatsen. ‘We begrijpen niet waarom de uitlaatplek naar die locaties gaan. Is er gesproken met de bewoners over het voornemen om die uitlaatplaatsen daar aan te leggen? De gemeente geeft aan de hondenpoep op te ruimen, maar dat kan ook op de huidige plek. Ik loop daar bijna elke dag langs. Ik zou daar niet barbecueen.’
Wethouder Dennis Salman liet echter weten, dat een verplaatsing van de huidige hondenuitlaatplaats echt noodzakelijk is. ‘Deze ligt pal tegen de (nieuwe, JD) woningen aan. Mensen zouden zo echt niet buiten kunnen zitten. Met de geplande nieuwe situatie is de groenstrook verder af van de woningen aan beide wegen. Bovendien zou er een haagje worden geplaatst om de woningen af te schermen. Er is met de bewoners gesproken en mensen kunnen een zienswijze indieenn tegen het voornemen om uitlaatplaatsen daar te creëren.’ De wethouder maakte van zijn hart geen moordkuil: ‘Wat mij betreft gaan alle hondenuitlaatplaatsen weg. Als we de mensen opvoeden om de hondenpoep op te ruimen, dan horen uitlaatplaatsen daar niet bij.’ Na de zomer wordt een nieuw traject worden opgestart voor een evaluatie van het huidige beleid. De instelling van een klankbordgroep zal daar onderdeel van uitmaken.