Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 mei 2015

Minder bezuiniging op jeugd- en jongerenwerk

NOORDWIJK – Op Jeugd- en jongerenwerk wordt 7.500 euro minder bezuinigd dan in eerste instantie de bedoeling was. Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt het hier mee eens te zijn, zo bleek tijdens de informerende en oordeelvormende vergadering van de raadscommissie, die donderdag 21 mei plaats vond.
Een aantal partijen hadden liever gezien dat nóg minder bezuinigd wordt op het jeugd- en jongerenwerk. Zo was fractievoorzitter Koen van Asten (D66) ‘teleurgesteld’ over het maar voor 11,5% terugdraaien van de bezuinigingen. Hij wees er op, dat de gemeente juist méér geld moet stoppen in preventie-activiteiten, zodat jongeren niet afglijden. ‘Als er excessen zijn, kost dat de gemeente zoveel meer geld. Als iemand in een crisis raakt, kost dat duizenden euro’s. Binnen twee maanden zit dat voor die ene persoon (waar het gaat om de kosten voor opvang, JD) al op 64.000 euro.’
Zijn woorden vonden echter geen weerklank bij de VVD, LSN en Puur Noordwijk. Raadscommissielid Klinkenberg (Puur Noordwijk) wees er op, dat alle instanties in Noordwijk moeten bezuinigen. Volgens zijn partij ‘valt de bezuiniging op jeugdhulp best wel mee.’ En hij had er vertrouwen in, dat het wel goed zou gaan. ‘De mensen van het Jeugd- en jongerenwerk gaan gewoon keihard door, misschien iets op een andere manier en iets flexibeler.’ De partijen CDA, PvdA/GroenLinks en Noordwijk Zelfstandig steunden D66, maar dat lijkt niet genoeg te zijn om het collegevoorstel te doen veranderen.