Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2016

Historische Vereniging voelt zich niet gehoord

KAAG EN BRAASSEM – Het streekarchief gaat definitief over naar Leiden. Dit ondanks een protest van de Historische Vereniging Alphen aan den Rijn. In een brief aan de gemeenten stelde deze vereniging het 'zeer te betreuren' dat gemeenten niet vooraf met hen contact hebben opgenomen om te praten over een mogelijke alternatieve huisvesting.


Wethouder Yvonne Peters (VVD) reageert op deze kritiek: 'Dit is een langlopende zaak. We zijn al jaren bezig te bekijken wat de goede plek is en welke middelen we inzetten om het archief goed bereikbaar te maken. Met alle partijen is gesproken, maar niet op elk moment. Op een bepaald moment moet je een beslissing nemen. Dat besluit is niet voor alle partijen bevredigend. Dat er met hen gesproken is, blijkt wel uit de verslagen. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken.