Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2016

Stappen voor trekpleister

STREEK – De Rijn- en Veenstreek moet een toeristische trekpleister worden. Toekomstige toeristen moeten gewezen worden op de groene en blauwe voorzieningen die in deze regio aanwezig zijn. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad daarom om het Flexibel meerjarenprogramma 2016-2020 “Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister” vast te stellen.


Hierna moeten de gemeenten Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn gaan samenwerken om de Rijn- en Veenstreek op de toeristische kaart te zetten. Dit moet binnen zes jaar leiden tot een verdubbeling van de toeristische omzet. Dan gaat het om bestedingen aan overnachtingen, bezoeken aan grote en kleine attracties, horeca en verhuur van sloepen, kano’s enzovoort.