Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 februari 2016

Praten over wandelpaden

KAAG EN BRAASSEM – Op maandag 29 februari vanaf 19:30 uur is er een openbare thema-avond over recreatie in het gemeentehuis. Hoofdonderwerp van gesprek is dan het 'Meerjarenprogramma Rijn- en Veenstreek' en het doel is om concrete projecten te bedenken, zo laat wethouder Yvonne Peters weten. Bijvoorbeeld waar het gaat om het wandelnetwerk Rijn- en Veenstreek. De bedoeling is, dat dit wandelnetwerk nog voor de zomer klaar is. Daarom roept de gemeente inwoners en 'belanghebbende organisaties' op om hierover te komen praten, zodat toeristische en recreatieve producten ontwikkeld kunnen worden.


Peters informeert over het wandelroutenetwerk. 'We hebben samen met de andere gemeenten Zoeterwoude, Alphen en Nieuwkoop 400.000 euro gekregen van de provincie gekregen. We gaan met de boeren een gesprek aan en willen met alle betrokkenen in gesprek hoe we dat wandelroutenetwerk kunnen organiseren.' Hierbij wordt onder meer gekeken naar de manier waarop het beheer en onderhoud van de wandelpaden plaats moet vinden. 'Dat moeten we zo goed en zuinig mogelijk, maar ook zo duurzaam mogelijk doen', aldus de wethouder. Ze hoopt dat er nog wandelpaden bij komen: 'bijvoorbeeld een wandelpad in Hoogmade of op de Molenkade in Leimuiden. Maar je blijft afhankelijk van grondeigenaren.'