Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 oktober 2016

Goochelen met cijfers

KAAG EN BRAASSEM > Vorig jaar maakte de gemeente bekend, dat de jaarrekening afsloot met een positief resultaat van 4,4 miljoen euro. Maar de Provincie Zuid-Holland oordeelde, dat de gemeente juist een tekort van 3,8 miljoen euro had ,,na correctie op grond van het overzicht van incidentele baten en lasten''.


De ambtenaren van de gemeente hebben deze zaak uitgezocht. Uiteindelijk bleek het resultaat 9.000 euro te zijn. ,,En dus is er sprake van een structureel sluitende jaarrekening'', zo luidt de conclusie. Maar toch is het vreemd, dat de gemeente eerst uitgaat van een resultaat van 4,4 miljoen euro, waarna dit veel lager uitvalt. Burgemeester Marina van der Velde licht hierop toe: 'In de boekhouding waren posten niet goed geboekt, waardoor het tekort (van 3,8 miljoen euro, JD) op papier ontstond. Als je de posten wel goed op de plek zet, komt er geen tekort. Er is niet gerommeld met de boekhouding.''