Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Drechtbrug feestelijk geopend

LEIMUIDEN > Wethouder Yvonne Peters en Carine Adriaansen, projectleider van de Provincie Zuid-Holland openden donderdag 13 april officieel de Drechtbrug. Hiermee vierden ze het feit, dat vanaf maandagochtend 17 april de Drechtbrug weer volledig in gebruik genomen kan worden.


De oude Drechtbrug werd in 1953 aangelegd en was al over haar houdbaarheidsdatum heen. Peters liet weten tijdens de opening: 'De Drechtbrug is in verband met de bereikbaarheid belangrijk; ook voor onze dorpen. We zijn blij dat de werkzaamheden nu aan het eind zijn.' Niet alleen kan het verkeer vanaf Tweede Paasdag weer goed doorrijden, ook de onderdoorgangen zijn hoger geworden. Adriaansen informeerde, dat nog niet alle werkzaamheden aan de N207 zijn afgerond; dat zal pas in de eerste helft van 2018 zijn. Zo moet ook nog later dit jaar de Leidsevaartbrug vervangen worden.