Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2017

Veel kinderen onder loep van jeugdzorg

HILLEGOM > Deze gemeente staat in de top van Nederland, waar het gaat om jeugdigen die gebruik maken van de jeugdzorg. Maar liefst 15,7% van de jongeren wordt op de een of andere manier begeleid door een professionele instelling. Gemeenteraadslid Van Rijn (BBH) noemde dit ,, schrikbarende cijfers'' en bracht het in perspectief: ,,Bij een klas van 30 leerlingen maken ruim drie kinderen gebruik van jeugdzorg.''


Wethouder Fred van Trigt (CDA) gaf daarop aan, dat landelijk zo'n 11% van de kinderen gebruik maakt van jeugdhulp, maar hij gaf toe, dat dit percentage in Hillegom hoger is dan gemiddeld. Ook in deze hele regio, Holland Rijnland, zijn er gemiddeld meer jongeren die jeugdzorghulp krijgt. De wethouder wil aan andere bestuurders vragen, of hier al onderzoek naar gedaan is. ,,Er zijn wellicht factoren die nu nog niet bekend zijn.'' Voorlopig neemt de gemeente dus geen initiatief om deze situatie te verbeteren.