Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

Hockeyvereniging op hete kolen

NIEUWKOOP – De hockeyvereniging HC Nieuwkoop moet in de zomer van 2018 een fonkelnieuw kunstgrasveld hebben. Dit jaar mag de club nog spelen op het huidige veld, maar de landelijke hockeybond KNHB verbiedt dat vanaf het seizoen 2018 / 2019.

Michiel Pelser, voorzitter van HC Nieuwkoop, laat weten dat al dit najaar duidelijkheid moet zijn of het nieuwe kunstgrasveld er kan komen. Voor de club zelf is het bijna onmogelijk om dat te gaan betalen. ,In 2018 moet het hele kunstgrasveld vervangen worden en dat kost ruim 500.000 euro.'' Hierdoor stijgen de contributies en kan er minder voor de jeugdleden gedaan worden.

Pelser had de hoop gericht op de gemeente, waar het gaat om financiële ondersteuning. De politiek lijkt wel wat te voelen in het oprichten van een 'Stibuni 2.0', waarbij ook de hockey- en tennisverenigingen financieel ondersteund worden met investeringen; net zoals bij de voetbalverenigingen gebeurt. Maar eerst moet er een onderzoek uitgevoerd worden, wat daar de financiële gevolgen van zijn. Nu waagt nog geen politieke partij het, om een toezegging te doen over het geld, wat de hockeyvereniging zou kunnen krijgen. Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) adviseerde Pelser geduld te hebben en eerst te wachten op de realisatie van een Stibuni 2.0: ,,Ik begrijp dat u op hete kolen zit, maar we moeten niet zomaar wat in elkaar flansen.''


De hockeyclub en zes tennisverenigingen slaan de handen ineen om gezamenlijk zo'n Stibuni 2.0 op te richten. Rob Koeleman, voorzitter van de TV (tennisvereniging) Nieuwkoop laat weten: ,,In de drie maanden dat tennis en hockey samen optrekken, hebben we nu het maximale resultaat. Vanavond hebben we een vergadering met de zes tennisverenigingen en de hockeyvereniging. De neuzen bij de tennisverenigingen staan dezelfde kant op; we hebben dezelfde sport, banen en onderhoudsproblematieken. We hebben een gezamenlijk belang. Landelijk staat tennis onder druk. In Nieuwkoop zijn alle clubs in staat gebleven om de ledenaantallen in stand te houden. Maar wij moeten tennis ook interessant houden voor junioren op niveau.'' Daarnaast hebben de tennisverenigingen plannen om de komende jaren padelbanen aan te leggen, om meer mensen over te halen om een tennisracket in de hand te nemen.