Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

Veel steun voor behoud De Vlinder

Ter Aar – Het gemeentebestuur overweegt om sporthal De Vlinder te sluiten en hiervoor in de plaats een nieuwe sporthal te bouwen, vlak bij het nog te realiseren ikc (integraal kindcentrum).Veel verenigingen zijn niet blij met de mogelijke sloop van De Vlinder. De politici staan voor de keuze om de huidige sporthal te renoveren of een compleet nieuw gebouw te realiseren.

De ondernemers in het centrum van het dorp zijn niet blij met de mogelijke sloop van De Vlinder: dat gaat hen veel inkomsten kosten, zo maakt Ruud Vos, voorzitter van de Winkeliersvereniging Lindenplein, duidelijk. ,,De Vlinder zorgt voor een bezoekersstroom. Zij combineren een bezoek aan De Vlinder vaak met het doen van hun boodschappen.''

Mariëlle de Romijn spreekt namens de Petitiegroep 'Voor behoud van de Vlinder', die inmiddels zo'n 2.500 handtekeningen heeft ingezameld. Volgens haar kan een renovatie er weer voor zorgen, dat de Vlinder ,,veertig jaar mee kan''. Ook is dit gebouw volgens haar beter geschikt als ontmoetingsplek voor de jeugd en jongeren, dan een nieuwe sporthal, omdat hier ook beter toezicht is. Piet Waale van Bowlsvereniging De Bolsjewieken blijkt fel tegenstander te zijn van een verplaatsing, omdat ze in de nieuwe sporthal drie keer zoveel huur zouden moeten betalen. Maar als de huur hetzelfde blijft, gaan de 28 leden van deze vereniging akkoord met de verhuizing. Ben Koppelman van Shuttle '74 blijft echter fel tegen de sluiting van De Vlinder.

Jan Houdijk, bestuurslid van Dorpsraad Het Vosje, laat weten geen voorkeur te hebben voor een sporthal op de ene of andere locatie. Maar wat hem betreft, kunnen er geen ikc of sporthal komen vlakbij de zendmast, die er nu al staat. De gebruikers van het ikc zien de komst van een sporthal naast de deur wél zitten. ,,Een sporthal bij het ikc sluit prachtig aan bij onze wens om de jeugd meer te laten bewegen'', aldus Thea Janson, bestuurder WIJ de Venen, die namens alle ikc-gebruikers sprak. Mocht de politiek inderdaad besluiten om een nieuwe sporthal te bouwen, dan moet de sportkantine door een exploitant beheerd worden, aldus Leo van der Hoorn van Scarabee. ,,De leden zijn lid geworden om te sporten en niet om horeca te exploiteren.''


Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) liet weten, dat het college het liefst een nieuwe sporthal ziet komen, zodat de plek waar De Vlinder staat herontwikkeld kan worden. De politieke partijen nemen op donderdag 6 juli een besluit of de huidige De Vlinder gesloopt wordt, waarbij er een nieuwe sporthal naast het ikc komt, of dat De Vlinder gerestaureerd wordt.