Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 augustus 2017

Inwonerinitiatief wordt werkelijkheid

Noorden – De gemeenteraad beslist donderdag 31 augustus over een collegevoorstel om 54 woningen te bouwen in de kern Noorden. Dit bouwplan is bedacht door de Stichting Driekoppenland en de woningen moeten komen op het Land van Koppen. Alle inwoners van Noorden is om hun mening gevraagd en dat leidde uiteindelijk tot de een ontwerpbestemmingsplan 'Driekoppenland' voor de realisatie van die 54 woningen.


In het gebied, waarvan de gemeente Nieuwkoop de eigenaar is, komen zowel starterswoningen als huizen die gebouwd worden volgens ,,Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Bij deze ontwikkelvorm houdt een groep particulieren volledige zeggenschap over de uiteindelijk te realiseren woningen. Ook komen er een twaalftal sociale huurwoningen. De vrije kavels in het gebied Driekoppenland worden gasloze woningen. De sociale huurwoningen en de projectmatig te ontwikkelen woningen worden gebouwd volgens het ,,Nul Op De Meter'' concept. Door het grote verschil in soorten woningen is de verwachting, dat deze huizen snel verkocht worden.