Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Positief over BIZ

Nieuwkoop – Het opzetten van een BIZ (Bedrijfsinvesteringszone) kan de oplossing zijn om het industrieterrein Bovenland klaar te maken voor de toekomst. Hierbij betalen alle ondernemers verplicht een bijdrage, zodat van dat geld het hele bedrijventerrein aantrekkelijker gemaakt kan worden. De ondernemers van Bovenland moeten het initiatief nemen, maar wethouder Paul Platen (VVD) zou de komst van een Bovenland-BIZ ondersteunen.

Vorige maand verscheen een onderzoek over de staat van Bovenland en daaruit bleek, dat er veel dingen goed gaan. Toch zijn er flink wat verbeterpunten, waar het gaat om het onderhoud van de openbare ruimte, parkeermogelijkheden en leegstaande bedrijfsruimtes. De ondernemers kijken naar het gemeentebestuur, hopend dat de gemeente geld wil investeren in het verbeteren van Bovenland.


Maar wethouder Platen kijkt ook nadrukkelijk naar, wat de ondernemers zelf kunnen doen. Een BIZ zou zo'n mogelijkheid kunnen zijn. Platen benadrukt, dat die BIZ een initiatief van de Bovenlandondernemers zelf moet zijn. Maar hij ziet de voordelen: ,,Door het opzetten van zo'n BIZ kun je het parkmanagement handen en voeten geven. Maar ook helpen het koppelen van vraag en aanbod voor bedrijfsruimtes. Een BIZ is een heel goed instrument voor de verbeterpunten van Bovenland.''