Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Meer invloed inwoners

Nieuwkoop – De gemeenteraad worstelt met de vraag, hoe inwoners actiever betrokken kunnen worden bij de raadsvergaderingen. Nu is hun invloed beperkt tot het inspreken voor maximaal vijf minuten, waarna de raadsleden met elkaar gaan praten. Terwijl in buurgemeente Kaag en Braassem de inwoners aan tafel mee kunnen praten met de raadsleden. Maar dat gaat de Nieuwkoopse volksvertegenwoordigers te ver.


Gemeenteraadslid Martin Hoekstra (D66) pleitte er voor, dat de inwoners meer kunnen meepraten. Maar dat zag Elias van Belzen (SGP/ChristenUnie) niet zitten, vanwege het gevaar voor beïnvloeding door één persoon. ,,Als er een zeer uitgesproken stakeholder aan tafel zit, laten we ons als politiek vaak leiden en hebben we het algemeen belang niet meer zo voor de ogen.'' Maar CDA en Natuurlijk Nieuwkoop steunen Hoekstra. Bij wijze van proef worden binnenkort inwoners uitgenodigd om mee te praten over bepaalde onderwerpen tijdens raadsvergaderingen.