Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Twintig sociale huurwoningen op Damstaete


Langeraar – Het college heeft het bestemmingsplan Damstaete vastgesteld. Hierdoor kunnen twintig sociale woningen gebouwd worden op dit stukje grond in Langeraar. Het is een mooi moment, zo vindt wethouder Paul Platen. Volgens hem blijven extra sociale woningen belangrijk, ook al is er niet meer zo'n toestroom van vluchtelingen als een paar jaar geleden. ,,Sociale woningen zijn ook nodig om de wachtlijst in te korten van mensen, die zo'n woning willen hebben.''

Het is nog niet zeker, dat inwoners van Langeraar of de gemeente Nieuwkoop als eerste in mogen schrijven voor deze sociale woningen. Dat laat het college van burgemeester en wethouders afhangen van een advies van woningbouwcorporatie Woondiensten Aarwoude. Damstaete is het derde project voor sociale woningbouw. Eerder werden dit soort huizen al gerealiseerd aan de Middelweg en op Teylerspark 1. De gemeenteraad moet nog een definitief akkoord geven over de twintig geplande sociale huurwoningen, maar dat lijkt niet meer dan een formaliteit.