Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 april 2018

Extra steun voor D66


[KAAG EN BRAASSEM] Vorige week was D66 als enige partij nog tegenstander van een nieuwe vorm van fractieondersteuning. Maar fractievoorzitter Nick van Egmond heeft nu toch een manier gevonden, om in te stemmen met dit raadsvoorstel. Dat liet hij maandag 16 april weten tijdens de fractievergadering van zijn partij.

Hij gaat de griffie vragen om ambtelijke ondersteuning, waar het gaat om de registratie van inwonerraadsleden, die deelnemen aan vergaderingen. Zo hoeft de partij niet zelf te turven, wie van de gemeenteraadsleden een duit in het politieke zakje heeft gedaan en dus een vergoeding kan krijgen voor de bijgewoonde vergadering. Deze extra ambtelijke ondersteuning wordt volgens Van Egmond niet betaald door D66 zelf, maar wordt vergoed vanuit een potje voor raadsondersteuning.