Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 september 2018

Allereerste editie van Cultuurfestival


HILLEGOM – Voor de allereerste keer wordt het Cultuurfestival georganiseerd en nu al staat vast, dat dit het grootste cultuurevenement van Hillegom wordt. Maar liefst zo'n veertig organisaties maken er op zaterdag 29 september, tussen 10:00 uur en 17:00 uur, in het gebouw van het Fioretti College één groot feest van. De toegang is gratis, voor iedereen die wil genieten van allerlei vormen van culturele uitingen, dan wel zelf iets nieuws wil proberen.

Joep Derksen

Het eerste zaadje voor de Cultuurfestival werd gelegd door oud-wethouder Snuif. Het werd namelijk tijd voor een groot cultureel evenement, waarbij het hele dorp betrokken wordt en waar iedereen aan mee kan doen. Nadine Stolk, directeur van de Hillegomse Muziekschool, en Ingrid Reerink, vestigingsmanager van de Bibliotheek Hillegom, werkten al eerder met elkaar samen en ze besloten zich voor dit mooie doel in te zetten. Ze zijn nu al een jaar bezig met de voorbereidingen en het eindresultaat mag er wezen! In de muziekschool en balletschool vinden workshops plaats en in het atrium (de grote hal) van het Fioretti College zijn er tientallen stands, waar de bezoekers zich kunnen verdiepen in allerlei vormen van kunst en cultuur.

Het unieke van het Cultuurfestival is, dat mensen niet alleen hoeven te kijken of luisteren naar wat er gebeurt. De bezoekers kunnen, als ze willen, ook zelf actief meedoen. En zo ervaren of het bijvoorbeeld fijn is om bijvoorbeeld een muziekinstrument te bespelen of een pirouette uit te voeren. Daarnaast komen er bekende mensen langs, zoals Frénk van der Linden, die Frank Evers gaat interviewen. Comedians Harry Glotzbach en Roel Verburg zorgen voor een vrolijke ontspanning, er zijn cabaretiers en de jongste jeugd wordt vermaakt met een kindertheatervoorstelling.

Ook de oudere jeugd komt aan haar trekken: de hele dag door zijn er graffitiworkshops en leerlingen van de Hillegomse Muziekschool maken muziek; net als DJeff. Hebt u nog nooit een VR Xperience meegemaakt? Een goede reden om naar het Cultuurfestival te komen! Stolk en Reerink lichten toe: ,,Het Cultuurfestival is een soort Uitmarkt, waarbij gepresenteerd wordt, wat er allemaal te doen is in Hillegom op cultureel gebied. En het is voor jong en oud, met cultureel activiteiten op het gebied van muziek, dans, beeldende kust, schilderkunst, boetseren en fotografie.'' Dorpsdichter Paul Venderbos is deze dag ook van de partij om bezoekers te verrassen met zijn dichterlijke woordconstructies.

Het bijzondere aan dit evenement is, dat je er voor één specifiek onderdeel naar toe kunt gaan, maar je ook de gehele dag kunt vermaken met een brede variatie aan culturele activiteiten. Voor catering is gezorgd, waarbij leerlingen van het Fioretti College ook een handje helpen. Het Cultuurfestival wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen door de gemeente Hillegom en Fonds 1818. Stolk: ,,Dit is de eerste editie, maar we willen het Cultuurfestival elk jaar herhalen, zodat het ooit het grootste cultuurevenement van de regio zal zijn!'' Ze sluit af met een tip: ,,Er zijn ook optredens in de theaterzaal van het Fioretti College!''