Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2018

,,Ruimte voor recreatie''


Langeraar – De dorpsraad Rondom de Plassen wil, dat het gemeentebestuur beter luistert naar haar plannen. Bestuursleden Cor Heemskerk en Harry Otto geven het overleg over de plannen voor de Paradijsweg natte kant als voorbeeld. Volgens hen gaat er veel aandacht uit naar het mogen bouwen van woningen, maar worden kansen gemist voor de ontwikkeling van toerisme en vrijetijdsbesteding.

Zo ziet de werkgroep 'Natuur, recreatie en water' van die dorpsraad in dat gebied graag een zandstrand verschijnen. Maar ook een wandelpad langs de plassen én een aanlegplaats voor de sloepen van de waterscouting. Ook de plannen voor het creëren van een eiland bij het Kerkpad, waar een uitkijktoren op komt te staan, worden door de dorpsraad warm omarmd. Otto pleit richting het gemeentebestuur: ,,Bij een volgend overleg over de ontwikkelingen van de Paradijsweg natte kant, willen we dat de werkgroep mee kan praten over recreatie, natuur en water.

In een reactie laat wethouder Guus Elkhuizen weten: ,,De dorpsraad is één van de vaste gesprekspartners van de gemeente. De dorpsraad wordt, net als andere stakeholders, zeker betrokken bij de ontwikkelingen van de Paradijsweg natte kant.''