Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Langebrug


OUD ADE – Wanneer de Langebrug volgend jaar wordt vervangen, gebeurt dat waarschijnlijk in de kortst mogelijke tijd; een periode van drie maanden. Het college van Kaag en Braassem gaat onderzoeken, of in ieder geval de fietsers er nog langs kunnen, als ze van Oud Ade naar Leiden gaan.


Er zijn nog vier varianten over voor de nieuwe Langebrug. Als de gemeente Teylingen 10% van de kosten wil betalen, dan kiest het college er waarschijnlijk voor om zowel de autobrug als de naastliggende fietsbrug te vervangen. De aanleg van zo’n brug met een ‘composiet dek’ gaat 1,9 miljoen euro kosten. ,,Maar als Teylingen niet meewerkt, valt deze optie af’’, stelt wethouder Petra van der Wereld.


De prijzen voor de andere varianten variëren van 1,6 miljoen tot bijna 2 miljoen euro. Maar uiteindelijk kan het prijskaartje een stuk hoger uitvallen, erkent de wethouder. ,,We hebben de bouw van de nieuwe Langebrug nog niet aanbesteed. Er zijn maar een paar bedrijven in Nederland die dit kunnen, dus veel lager zal het bedrag niet worden.’’