Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2019

Nieuw bedrijf voor leerlingenvervoer


KAAG EN BRAASSEM – Het bedrijf Willemse – de Koning gaat de komende vier jaar het leerlingenvervoer verzorgen. De gemeente Kaag en Braassem gaat hier jaarlijks 104.000 euro extra voor betalen, maar de hoop is dat de kwaliteit van dit vervoer omhoog gaat.


De afgelopen zes jaar werd het leerlingenvervoer voor zo’n honderd kwetsbare kinderen uitgevoerd door Connexxion. In die tijd is de dienstverlening teruggeschroefd. Eerst werden de kinderen nog vanaf hun huizen opgehaald en naar school gebracht, maar later moesten de ouders hun kroost naar een gemeenschappelijk ophaalpunt brengen. Dat leidde tot veel kritiek bij de ouders en het college van burgemeester en wethouders heeft dit meegewogen in haar besluit voor de nieuwe aanbieder.

Wethouder Yvonne Peters over de keuze voor Willemse – de Koning: ,,We hebben nu veel  meer op kwaliteit dan op prijs ingezet. Hiermee hebben we de onrust willen honoreren. We hopen, dat de kinderen het leerlingenvervoer krijgen, dat ze nodig hebben.’’ De wethouder kan niet garanderen, dat ieder kind vanaf september weer vanaf huis naar school wordt gebracht.