Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Inbrekers hebben vrij spel in Nieuwkoop


Nieuwkoop – ,,Hoe kan het, dat er in Nieuwkoop in drie jaar tijd 125 woninginbraken hebben plaatsgevonden, maar dat de politie bij nul zaken een verdachte heeft opgepakt?’’ VVD-fractievoorzitter Tom de Kleer vindt dit onbegrijpelijk en hij wil van het college van burgemeester en wethouders het naadje van de kous weten.

Het CBS heeft alle Nederlandse gemeenten met elkaar vergeleken en gekeken naar de resultaten van het politiewerk, gebaseerd op de politieregistraties. Hieruit blijkt, dat Nieuwkoop één van dertig gemeenten is waar geen enkele woninginbreker is gearresteerd, terwijl de politie zelf als minimumeis stelt, dat 10% van de inbraken moet worden opgelost, weet De Kleer.

Extra pijnlijk is, dat in omliggende gemeenten af en toe wél inbrekers worden gepakt. Zo werden in Kaag en Braassem vijf inbraken opgehelderd (op een totaal van 165), wisten in Bodegraven Reeuwijk uiteindelijk 30 woningeigenaren (van de 375), wie hun huis zonder toestemming binnen was gekomen en in Alphen aan den Rijn werden 60 van de 600 inbraken opgelost. De Kleer wil van het college weten, welke actie genomen wordt, om de inwoners beter te beschermen. ,,Kan het college toelichten wat de oorzaken zijn van deze resultaten? Welke afspraken zijn met de politie gemaakt om in de toekomst een hoger ophelderingspercentage te realiseren?’’