Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Ook voor arbeidsmigranten van buiten Kaag en Braassem


Onderkomens 

KAAG EN BRAASSEM – De onderkomens voor arbeidsmigranten in het buitengebied van Kaag en Braassem kunnen binnenkort ook gebruikt worden voor arbeidsmigranten, die niet in deze gemeente wonen. Dat besluit neemt het college van burgemeester en wethouders volgende week.

Wethouder Floris Schoonderwoerd laat weten, dat het beperken van het gebruik van die huisvesting voor alleen de ‘eigen’ arbeidsmigranten niet praktisch is. ,,Met name in een kleinere gemeente als de onze hebben ondernemers in bijvoorbeeld de tulpenbroei slechts een paar maanden per jaar werk. Daarom willen we de regels verruimen, dat ook arbeidsmigranten uit omliggende gemeenten ondergebracht kunnen worden in huisvesting in ons buitengebied.’’ Dan gaat het om arbeidsmigranten uit Alphen, Nieuwkoop en Leiderdorp, maar ook Haarlemmermeer en Teylingen.

Kaag en Braassem heeft als een van de eerste gemeenten regels vastgesteld voor grootschalige opvang van arbeidsmigranten werkzaam in de eigen gemeente. Door nu deze onderkomens ook open te stellen voor andere arbeidsmigranten; leidt dat niet tot een houding bij de andere gemeenten, dat zij dus minder slaapplekken voor arbeidsmigranten hoeven te realiseren? De wethouder verwacht dat niet: ,,Ook andere gemeenten zijn bezig om dit soort woonruimte te reguleren en niet om het ergens anders te laten gebeuren. We zullen nog veel meer arbeidsmigranten krijgen; daar is veel meer woningbouw nodig. Als we arbeidsmigranten niet willen, moeten we accepteren dat onze levensstandaard een heel stukje achteruit boert. Met spandoeken verven gaan we deze ontwikkeling niet tegenhouden.’’