Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2021

Activiste wordt politicus

Noordwijk – Spoedzoekeractiviste Charlotte Meiland wordt politicus; dat kondigde ze woensdagavond aan tijdens een commissievergadering.

Vanaf 4 februari gaat Meiland voor GroenLinks als commissielid aan de slag. Ze heeft er zin in: ,,De burgerparticipatie is op papier prima geregeld, maar is een wassen neus, net als de bouwambities. Als je echt wat wilt bereiken, moet je aan de andere kant zitten.’’

Het afgelopen jaar heeft Meiland meerdere malen geprobeerd om het gemeentebestuur te overtuigen van de noodzaak voor de bouw van (tijdelijke) woningen voor spoedzoekers (mensen die, door bijvoorbeeld scheiding, op stel en sprong een huis nodig hebben).