Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2021

Horeca dreigt ten onder te gaan aan corona

Noordwijk - De horeca heeft het nog steeds moeilijk, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de raadsleden.

De sluiting van alle niet-noodzakelijke ondernemingen hakt er enorm in bij de Noordwijkse horeca. En er is weinig perspectief, aldus het college. De horeca probeert met thuisbezorgen en afhaalmaaltijden nog een beetje omzet te halen, maar de bodem van wat deze ondernemers zelf kunnen opvangen, is bereikt. Met name de hotellerie heeft een flinke klap gekregen van de maatregelen die in december zijn afgekondigd.

Enkele grote hotels hebben besloten hun deuren helemaal te sluiten om daarmee de verliezen te beperken. Bij hen die open zijn gebleven is de dekkingsgraad gedaald van (normaal eind december) 100 procent naar 10-15 procent. Zo’n dekkingsgraad is te laag om de lopende kosten te dekken.