Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2021

Speciale bypass voor OV-vervoer

Duin- en Bollenstreek - Ook na 2030 wordt het gebied tussen Noordwijk, Katwijk, Leiden en Alphen volgebouwd met woningen. Dat heeft ook gevolgen voor de infrastructuur, zo blijkt uit een document van Holland Rijnland.

In de ‘Regionale omgevingsagenda 2040’ worden plannen onthuld voor het aanleggen van een bypass tussen Leiden en Katwijk / Noordwijk, speciaal voor het OV. Deze bypass tussen A44 en N206 moet ,,het stedelijk gebied van Katwijk ontlasten en maakt het mogelijk om ruimte te scheppen voor een HOV verbinding’’, zo valt in het document te lezen.

,,Met name Katwijk, waar de komende jaren al een enorme woningbouwopgave wordt verwezenlijkt, heeft een goede aantakking op het nationale netwerk nodig. De huidige plannen voor een HOV-bus moeten daarbij gezien worden als een groeimodel naar opschaling van het HOV (mogelijke vorm van lightrail), zodat uiteindelijk er een stevig kruispunt van oost-west en noord-zuidverbindingen ontstaat met Leiden Centraal als centrale knoop.’’