Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Busbaan N207 niet permanent open voor landbouwverkeer

Leimuiden – In het dorp Leimuiden ging vorige week luid gejuich op, toen het nieuws kwam dat tractoren over de busbaan van de N207 mogen rijden. En dat de Provincie hiermee gezwicht zou zijn voor een lobby. Maar het toestaan van het tractorverkeer op de busbaan blijkt slechts tijdelijk te zijn. De provincie Zuid-Holland blijft bij haar standpunt, dat het landbouwverkeer niet over de N207 mag rijden.

Vanaf juli wordt een half jaar een uitzondering gemaakt. Omdat er dan werkzaamheden plaatsvinden aan de Willem van der Veldenweg, tussen Leimuiden en Rijnsaterwoude, mag het landbouwverkeer tijdelijk gebruik maken van de busbaan op de N207. Dat laat woordvoerder Marcel van den Eng van de Provincie Zuid-Holland weten, naar aanleiding van vragen door het AD.

Wanneer de Willem van der Veldenweg op de schop gaat, moet al het gemotoriseerd verkeer een andere kiezen. De Provincie heeft gekeken, naar de beste manier om de tractoren tijdelijk om te leiden. Van den Eng: ,,Het omleiden van de tractoren via de busbaan van de N207 was de enige betere weg. Het gaat om een tijdelijke omleiding. We zijn er geen voorstander van, om het landbouwverkeer via de N207 om te leiden. Er is dus geen sprake van, dat een lobby hierover gelukt is.’’

Het omleiden van het landbouwverkeer wordt door de provincie ook niet gebruikt als proef om te kijken, of het busverkeer hierdoor wordt gehinderd. Van der Eng: ,,De N207 is een druk bereden weg en deze weg heeft een R-Net functie. Dat betekent, dat de snelle bussen vooral door moeten kunnen rijden. Het permanent toestaan van tractorverkeer zou de hele functie van die R-Netlijn teniet doen.’’

De werkzaamheden duren een half jaar. Daarna moet het landbouwverkeer tussen Rijnsaterwoude en Leimuiden weer over de Willem van der Veldenweg rijden en is de busbaan op de N207 taboe.