Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2006

250 euro voor gehandicapten, ouderen en chronisch zieken

Lisse - D66-wethouder Adri de Roon heeft bekendgemaakt dat ouderen, chronisch zieken en gehandicapten met een minimuminkomen 250 euro per jaar aan bijzondere bijstand krijgen.
De gemeente krijgt het geld voor deze regeling van de rijksoverheid en wil het direct teruggeven aan de burgers die het toekomt. Vorig jaar maakten negentig mensen gebruik van de regeling. De Roon verwacht dat dit aantal stijgt naar honderd personen.
In de tijd dat de economie aantrekt, merkt nog niet iedereen er het financiele voordeel van. De wethouder laat weten: 'Dit is niet een eenmalige geste van de gemeente. In 2005 konden mensen al gebruik maken van deze regeling en we verwachten dat ook de komende jaren de gemeente de zwakkeren in onze samenleving kan ondersteunen.' Inwoners kunnen met ingan van september een aanvraag voor deze bijzondere bijstand indienen.