Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2006

Omwonenden willen bouw De Madelief halt toeroepen

Lisse - De omwonenden van het te realiseren woonwinkelcomplex De Madelief hebben een verzoek ingediend om de bouw ervan stil te leggen. Deze actie ondernamen ze naar aanleiding van een besluit van de Raad van State, die stelde dat de gemeente vanwege onjuiste ronden een bezwaarschrift had afgewezen. De bewoners ageren vooral tegen het feit dat het nieuwe gebouw vijf verdiepingen hoog wordt, in plaats van de in de beginfase aangegeven drie.
PvdA-wethouder Guus Mesman: 'De procedures om alle vergunningen rond te krijgen voor het bouwen beginnen gewoon weer opnieuw. Ik verwacht niet dat het de bewoners zal lukken om de bouw stil te leggen, want de Raad van State heeft de bouwvergunning niet ingetrokken. De bouw gaat dus gewoon door. Wij als gemeente respecteren de bezwaarmakers, maar de aannemer staat het vrij om de constructiewerkzaamheden voort te zetten.'