Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2006

Vele toppers op internationaal tennistoernooi in Warmond

Warmond – Dit jaar bestaat de Internationale Lawn Tennis Club van Nederland 75 jaar. Op de banen van Dekker Warmond werd afgelopen week een internationaal toernooi gehouden voor tennissers die ooit voor het nationale team speelden. De tennisfans konden persoonlijk kennis maken met bekende namen als Michiel Schapers, Tom Kempers en Mark Koevermans.

Joep Derksen

Dekker Warmond heeft zowel buitenbanen als binnenbanen en met het weer van vorige week waren de binnenbanen geen overbodige luxe. Zestien herenteams, afkomstig uit landen als Amerika, Israël, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen streden voor de Windmill Trophy, die in 1948 is ingesteld. Twaalf internationale damesteams gingen voor de eer en de kans om de Marcellisbeker in de wacht te slepen.

Theo Bollerman van de Jubileumcommissie vertelt: “Alle deelnemers zijn ooit in hun carrière voor hun land uitgekomen. Dat zorgt ervoor dat het niveau van de wedstrijden hoog is. Toppers als Krajicek, Haarhuis en Eltingh hebben jarenlang tennisclinics gegeven en de opbrengsten hiervan worden gebruikt voor het organiseren van dit toernooi. We hebben hierdoor een behoorlijk budget van bijna 200.000 euro en de circa 100 deelnemers logeren dan ook allemaal gratis in het Kurhaus in Scheveningen.”

Michiel Schapers heeft in 1985 en in 1988 in de kwartfinale van de Australian Open gestaan. In dat jaar bereikte hij ook de top-25 van de wereldranglijst. Zijn afscheidswedstrijd was in 1992, tegen niemand minder dan John MacEnroe op de US-Open. Vooruitkijkend op de wedstrijden die Michiel op dit toernooi zou moeten spelen zei hij: “Van Duitsland zullen we wel winnen, maar de tweede ronde tegen Frankrijk wordt heel zwaar. Of we het toernooi gaan winnen? Het blijft een teamprestatie…”

Het meeste publiek was op zaterdag aanwezig. De bezoekers hadden er een gezellig dagje uit van gemaakt. “Het is toch leuk om die spelers weer eens te zien”, aldus een van de kijkers. Op een toernooi waar meedoen even belangrijk was als winnen, waren de Nederlandse vrouwen de uiteindelijke winnaars van de Marcellisbeker en wonnen de Amerikaanse heren de Windmill Trophy.