Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2006

Geluidsnormen Magnifiosi worden versoepeld

Lisse – VVD-wethouder Bas Brekelmans maakte dinsdag 5 augustus bekend dat de geluidsnormen voor jongerencentrum Magnifiosi worden verruimd. Deze maatregel is noodzakelijk, omdat nieuwe woningen worden gebouwd op het terrein van Agrifirm en Elka aan de Grevelingstraat. Een geluidsvolume van 50dba is de afgesproken norm voor het geluid dat de nieuw te bouwen huizen mag bereiken. De gemeente staat Magnifiosi toe om geluid te produceren tot 55 dba, wat in feite een gedoging is van de al bestaande situatie.

Brekelmans: ‘De andere optie om het geluid te reguleren voor de nieuwe bewoners was het opzetten van een acht meter hoog scherm rond Magnifiosi. Alleen zo zouden ook de bovenste balkons gevrijwaard worden van geluid. Dat is geen redelijk alternatief: het is prijzig en het ziet er niet uit. De norm van 55 dba is een gemiddelde geluidsnorm over langere tijd. Met de aannemer is afgesproken dat de mate van geluid maximaal 35 dba mag zijn. Met de ramen dicht, uiteraard.’

De bestaande geluidsnormen voor Bemelman Autoschade, Vleeswarenfabriek Persoon BV, C.N.B. b.a., Sierex BV en Alkemade Printing blijven gehandhaafd.