Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2006

Bloembollen geruild voor koemest

Strontrace weer achter de rug

Warmond – De welbekende strontrace was ook dit jaar weer een groot succes. Sinds 1975 is Warmond het keerpunt in deze botenrace die begint en eindigt in het Friese Workum. De deelnemende platbodems vertrekken met een lading koemest en ruilen deze vracht in Warmond voor honderden bloembollen. Het schip dat als eerste weer in Workum aankomt, is de winnaar en heeft de eeuwige roem.

Op dinsdagmorgen om 11:38 uur finishte de ‘Rust na Arbeid’. In het verplichte uurtje rust werd de stront van het schip gehaald, terwijl de schipper Rudolf Le Poole door burgemeester Sander Schelberg en enkele wethouders werd begroet. Een fles met echt Kaagwater en een wisselbeker die door de Stichting Zeilvaart Warmond te beschikking is gesteld, waren Rudolf’s deel. De bemanning kreeg erwtensoep, koffie en diverse broodjes.

De strontrace is niet gemakkelijk voor alle deelnemers, zo bewees de schipper van de ‘Tijd scil ’t leare’. Na een windstille avond op het IJsselmeer, met tussendoor windstoten van windkracht 8, vond de debutant voor deze race het welletjes en ging met stille trom terug naar Workum.

Tijdens de terugtocht deden de deelnemende schepen ook Haarlem, Lelystad en Enkhuizen aan en op donderdagmiddag was de strontrace 2006 weer geschiedenis. De voorbereidingen voor de wedstrijd van 2007 zijn echter al weer in volle gang!