Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 november 2006

Floorisant verhuurt themakleding

Voorhout – Als klein meisje droeg Willeke Floor (35) al carnavalpakjes die gemaakt werden door haar moeder. Ook in haar jaren bij de scouting, eerst als lid en later als begeleider, werden veel pakken gemaakt volgens een thema. Al jarenlang had Willeke deze pakken in de kast houden, tot een vriendin een keer tegen haar zei: “Waarom ga je deze themakleding niet professioneel verhuren?” Sinds 1 mei van dit jaar heeft Willeke dus haar eigen bedrijf, genaamd Floorisant.

door Joep Derksen

Willeke: “Al die jaren heb ik de kledij netjes thuis bewaard en sommige stukken zijn al 10 jaar oud. Voor een bedrag tussen de negen en twaalf euro kunnen mensen bij mij voor drie dagen allerlei pakken huren: Sneeuwwitje, een heks, kapitein Haak, een piratenvrouw, een indiaan, Peter Pan, Sinterklaas, Zwarte Piet, een clown en nog tientallen kostuums meer. Op speciaal verzoek kan eventueel ook een pak gemaakt worden door mijn moeder, Ank de Winter (67) en mijzelf.”

Overigens verkoopt Floorisant de kleding niet: de pakken kunnen uitsluitend gehuurd en dan gebruikt worden voor allerlei evenementen: verjaardagen, voetbalkampen, bachelorparty’s, sketches voor op een bruiloft en buurtverenigingen. Willeke vertelt: “Ik maak weinig kosten en bereken geen arbeidsuren: ik vind het gewoon leuk om te doen. En doordat de prijzen zo laag blijven, hebben de mensen een leuk feestje voor een leuke prijs.”

Themabox

In dat kader kwam de Floorisant-eigenaar ook op het idee om zogeheten Themaboxen voor kinderpartijtjes te verkopen. Dit zijn dozen met accessoires, schmink en knutselmateriaal. De vriendjes en / of vriendinnetjes worden tijdens het partijtje omgetoverd tot elfje, indiaan of piraat. Vervolgens kunnen spelletjes gespeeld worden over hetzelfde thema. In totaal kunnen zes kinderen per themabox veranderen in hun fantasiefiguur naar keuze.

Als mensen geïnteresseerd zijn, kunnen ze de kleding bestellen en zelf ophalen. Willeke: “Ik stuur het niet op! Men haalt het af, betaalt de paar euro en de borg en brengt de kleding na drie dagen terug. Ze hoeven de kleding niet te wassen, want daar zorg ik zelf voor. Af en toe moet ik zelf wat kleding herstellen en ben ik in de weer met glimmer en glitter, maar dat vind ik juist leuk.”

Voor meer informatie: Floorisant, Lavendelweg 39, 2211 VW Voorhout, W:
www.floorisant.nl.