Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2007

KBB Award 2007: drie kanshebbers

Streek – De Kring Bedrijven Bloembollenstreek (KBB) heeft drie bedrijven genomineerd voor de KBB Award 2007. De ondernemingen die maandag 29 januari middels een presentatie zullen strijden voor deze prestigieuze prijs zijn: Barak Beveiligingsgroep B.V. te Noordwijk, West End te Lisse en Jora Vision te Rijnsburg.

door Joep Derksen

Het doel van de KBB is het bundelen en behartigen van de regionale belangen van industrie, handel, dienstverlening, toerisme en de bloemen- en bloembollensector. Zo'n 160 bedrijven uit de streek zijn bij de KBB aangesloten.

Hoofd van de jury, Jaap Pitlo, vertelt: “Jureren is een moeilijke opgave en in het geval van de KBB Award is er het lastige punt, dat er drie totaal verschillende bedrijven moeten worden beoordeeld. We gaan zorgvuldig te werk en alle bedrijven zijn bezocht door de voltallige jury. De bedrijven kregen een vragenlijst voorgelegd, die zij ingevuld aan de jury hebben toegezonden.”

Hij vervolgt: “De jury beoordeelt vervolgens elk bedrijf op basis van een aantal uitgangspunten en criteria, zoals representativiteit, positie in de branche, ondernemersvisie, producten/ dienstenpakket, sterke/zwakke punten, continuïteit, maatschappelijke betrokkenheid, bijzondere producten of marktaanpak. De bedrijven geven in een voltallige vergadering van de KBB een presentatie van hun bedrijf en beantwoorden vragen. De jury bepaalt vervolgens de winnaar en over de uitslag kan niet worden gediscussieerd.”

Vorig jaar won de firma Havatec uit Noordwijkerhout. Dit jaar zijn de juryleden Thijs de Jong (de Ruyter de Wildt en de Vroom advocaten), Art van Zijl (ING bank) en Peter Meijer (Kamer van Koophandel). Oud KBB-voorzitter Jaap Pitlo hanteert de voorzittershamer. De uitreiking zal plaatsvinden op maandagmiddag van 16:00 – 18:00 uur in Hotel Restaurant De Witte Raaf, Duinweg 117 in Noordwijk. Daar zullen de drie genomineerde bedrijven zich presenteren en aangeven waarom juist zij met de KBB Award moeten worden beloond. In de Weekendkrant van deze week lopen de genomineerden daar alvast op vooruit.