Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 januari 2007

“Voorhoutse gemeenschap dichter bij elkaar in 2007”

“Wie goed doet, ontmoet ook goed!”

Voorhout – Liz Wassenaar (35) komt uit Engeland en is getrouwd met Walter (37). Samen hebben ze twee kinderen: de tweejarige Tim en de vier maanden oude Ben. Op 31 december 2001, de dag dat het echtpaar terugkeerde van hun huwelijksreis, begon voor Liz haar leven met haar man in Nederland. Sinds 2003 wonen ze in Voorhout. Als rasechte import-Voorhouter kijkt Liz terug op 2006 en spreekt over haar verwachtingen voor het aankomende jaar.

door Joep Derksen

Het absolute hoogtepunt van 2006 was voor Liz “uiteraard de geboorte van onze zoon Ben”. Het dieptepunt de ziekte van haar vader, die momenteel intensieve ziekenhuisbehandeling krijgt. ‘Wat Voorhout betreft, vond ik het dieptepunt van 2006 dat het laatste stukje open groen (naast de bibliotheek) vervangen is door beton. Ik heb geweldige herinneringen aan deze plek, net zoals vele anderen. Kinderen en hun families kwamen hier regelmatig samen om op Koninginnedag hun speelgoed te verkopen en het is zo zonde dat dit daar niet meer mogelijk zal zijn. Het is ook zonde dat het open gebied zo dicht bij het dorpscentrum nu weg is, want het zorgde tegelijk voor een ‘open centrum’.

Liz vertelt over haar wat zij vindt van de bouwontwikkelingen: “De uitbreiding van Voorhout zorgt tegelijkertijd voor een groei van het verkeer en de Herenstraat wordt daardoor drukker en gevaarlijker. De komst van de nieuwe supermarkt bij de bibliotheek zal hier niet positief aan bijdragen, vrees ik. Momenteel zijn er veel ontwikkelingen en bouwprojecten in Voorhout en dit brengt weer leven in de brouwerij in het oude centrum. Bovendien wordt het dorp groter aan de randen, door alle nieuwbouw en de impact hiervan zal in de loop van het komende jaar zichtbaar zijn. Hopelijk geeft dit een groter gevoel van trots aan het hele dorp en krijgen de inwoners door een groter aanbod aan winkels ook meer en betere dienstverlening. Het is echt zo dat verandering nodig is voor vooruitgang.”

Als nieuwjaarswens wil Liz het volgende kwijt: “Vraag jezelf altijd af of je genoeg doet voor anderen. Denk daarbij niet alleen op de korte termijn, maar kijk ook naar de lange termijn. Geld geven na een ramp is natuurlijk prima, maar wellicht kunnen mensen ook op andere manieren geholpen worden. Praat jezelf niet aan dat je niets kunt doen, want er is altijd iets waar je anderen mee blij kunt maken. Ook al is het iets kleins als het bakken van een cake voor een loterij, of het doneren van oude kleren aan het goede doel. We kunnen de wereld echt een beetje beter maken als we ons deeltje bijdragen. Wie goed doet, ontmoet ook echt goed, daarvan ben ik overtuigd!”