Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 januari 2007

Wethouder wil monitor onderwijsachterstanden

Lisse – Onderzoek heeft uitgewezen, dat er in Lisse relatief weinig kinderen wonen met een leerachterstand. Ieder voordeel heeft z’n nadeel, want dit betekent ook dat er geen overheidssteun meer is voor het lokale onderwijs om leerprogramma’s op te zetten.

De gemeente trekt zich dat aan, zo maakte wethouder Bas Brekelmans vorige week bekend: ‘We willen met de schoolbesturen overleggen en staan positief tegenover hun problematiek. Het is belangrijk dat een monitor over (voorschoolse) onderwijsachterstanden blijft bestaan. Juist programma’s als ‘Peuterpraat’ en ‘Ik ben Bas’, samen met de hiervoor ontworpen Cd-rom’s en posters, dragen bij aan een betere ontwikkeling van de kinderen.’