Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 januari 2007

Nieuwjaars zwembadduik: niet te koud en 'onwijs leuk'

Sassenheim – Scheveningen, Katwijk en Noordwijk hadden het dit jaar niet, maar Sassenheim wel: de Nieuwjaarsduik. Voor de eerste keer organiseerde zwembad De Wasbeek dit ludieke evenement en 46 deelnemers uit Sassenheim, Teylingen, de Duin- en Bollenstreek en zelfs Amsterdam kwamen opdagen om dit mee te maken. Door het hele land openden 42 zwembaden hun deuren voor de door Unox gesponsorde Nieuwjaarsduik: met een watertemperatuur van 31 graden was de duik in het zwembad voor alle deelnemers een aangename ervaring.
Een stuk aangenamer in ieder geval dan een duik in de Noordzee zou zijn geweest. ‘Het is dan ook een nieuwjaarsduik voor gezinnen’, zo vertellen de organisatoren van De Wasbeek, Lien Drommel en Josan Zoetemelk. Voorafgaand aan het grote moment zelf op 1 januari hebben ze geen idee hoeveel mensen zouden komen opdagen. ‘We kunnen maximaal 800 mensen in het zwembad hebben en hopelijk komt er een extra toeloop in verband met het afblazen van de Scheveningse nieuwjaarsduik.’

Kabouter Plop
De deelnemers, variërend van zes tot 80 jaar, lagen een half uur voor aanvang in het water, met een Unox-muts op het hoofd. Tien minuten voor de starttijd moest iedereen het water uit en onder de muziek van het Kabouterlied van Kabouter Plop werden de verschillende zwemtechnieken geoefend. Onder het toeziend oog van vier badmeesters renden vervolgens de nieuwjaarsduikers het water in.
Buitenbad
Jan Mosselaar was samen met zijn kinderen Eline (6) en Matthijs (9) naar de Wasbeek gekomen. ‘Het is leuk om te doen, maar ik had een hogere opkomst verwacht’, zo vertelde de vader. De Amsterdammer Sebastiaan van der Zalm had al twee keer in Scheveningen de nieuwjaarsduik voltooid: ‘Dat is wel kicken in de kou. Hopelijk kan volgend jaar het buitenbad geopend worden, zodat we dan wat beter dat gevoel kunnen krijgen.’ Arno van den Akker is naar aanleiding van de duik zeker van plan om volgend jaar naar Scheveningen te gaan ‘voor het echte werk’.

Toppie

Bettine Klerk uit Voorhout duikt op uit het water en zegt: ‘Dit is toppie, want het water is lekker warm. Volgend jaar kom ik zeker weer naar De Wasbeek. Bovendien ga ik dit evenement promoten in het bejaardentehuis waar ik werk. Als vrijwilliger voor het zwemclubje daar probeer ik ervoor te zorgen dat de oudere senioren hier volgend jaar ook bij aanwezig kunnen zijn.

Na de duik kon iedereen genieten van de erwtensoep die door de scouting Sassenheim, Scojesa, werd uitgedeeld. Sander, Chiel en Stefan stonden klaar om de in totaal 120 liter snert in plastic kommetjes te scheppen. Het lukte de deelnemers niet om dit allemaal op te eten, maar iedere deelnemer ging met een voldaan gevoel naar huis.

Lien Drommel was niet ontevreden over het evenement. ‘Dit was onwijs leuk en de mensen weten voor volgend jaar dat er weer een nieuwjaarsduik in ons zwembad wordt georganiseerd.’