Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2007

Belastingaanslagen gemeente eind april bij inwoners binnen

LISSE – De VVD-wethouder van Financiën Bas Brekelmans kondigde tijdens de commissievergadering Maatschappij en Financiën aan dat de gemeentelijke belastingaanslagen op 26 april de deur van het gemeentehuis uit gaan. Brekelmans gaf een verklaring voor de vertraging: ‘Onze belangrijkste medewerkster was ziek en vanwege fouten in het nieuwe softwareprogramma dreigde de Waarderingskamer niet akkoord te gaan met de manier waarop de belastingaanslagen waren opgesteld. We hebben verbetermaatregelen doorgevoerd en verwachten geen problemen meer. Tenzij er wat mis gaat bij de drukker gaan de aanslagen eind april de deur uit.

Daphne van der Zwet (Nieuw Lisse) vroeg zich af of over deze vertraging wel voldoende gecommuniceerd was richting de inwoners van Lisse wel: ‘Ze zitten namelijk te wachten op de aanslagen.’ Brekelmans diende haar van repliek: ‘Ik heb het uitstel tijdens een eerdere commissievergadering, dus in een publiek orgaan gemeld. Ik ga ervan uit dat de mensen er niet op zitten te wachten om de gemeentelijke belastingen te betalen. We hebben dan ook geen specifiek communicatiebeleid opgezet aangaande dit punt.’