Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 april 2007

Buurtautoproject officieel gelanceerd in Teylingen

Voorhout – Wethouder Gerrit van der Meer lanceerde op donderdag 18 april officieel het project Buurtauto. Met het doorknippen van een lint werden de eerste twee auto’s officieel in gebruik genomen.

door Joep Derksen

Initiatiefnemer Henry Mentink van Wheels4all was in zijn nopjes: “Met deze twee auto’s hebben we nu meer dan 70 vierwielers rijden in Nederland. In 2003 zijn we met zes auto’s begonnen en nu heeft onze organisatie meer dan 900 leden. Een van de auto’s staat in Sassenheim bij de Van Goghlaan en de andere aan de Beukenrode in Voorhout.”

Van der Meer vulde aan: “Het streven van de gemeente Teylingen is dat ook in Warmond een buurtauto komt. Uiteindelijk willen we hier zes buurtauto’s hebben. Overigens zit geen cent van de gemeente in dit project: de beheerder regelt alles zelf en de mensen betalen voor het gebruik van de auto.” De wethouder maakt zelf geen gebruik van de buurtauto: “Daar denk ik nog over na, maar zo’n auto is juist voor mensen die onregelmatig en incidenteel gebruik maken van een auto. Vaak is het een tweede auto in het gezin die ze niet iedere dag nodig hebben. Dit initiatief is dus vooral bedoeld voor privé-personen.”

Hij vervolgt: “Ik steun dit initiatief ook omdat het Teylingen ondersteunt in een actiever klimaatbeleid, zodat we als gemeente de mondiale klimaatverandering kunnen helpen tegengaan. We willen een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot en dat doe je door minder auto’s te laten rijden.

Zonde van het geld
Eveline Botter is beheerder van de wagen in Sassenheim. Ze vertelt waarom ze participeert in dit initiatief: “Ik vond het zonde van het geld dat mijn auto zo vaak stil staat voor de deur. Ik ondersteun de doelstelling dat mensen bewuster moeten autorijden en ga altijd op mijn fiets naar het werk in Leiden, maar kan niet helemaal zonder auto. Af en toe heb je hem gewoon nodig. Mensen die zich inschrijven kunnen de auto bij mij afhalen, want ik heb een parkeerplek voor die auto. Na het intoetsen van een code kunnen ze de sleutels uit een kluisje halen en met de auto rijden.”