Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Aspirant-auteurs krijgen een kans bij Schrijversclub

Noordwijk – Op woensdag 16 mei vond de eerste bijeenkomst plaats van de Schrijversclub, dat door het cliëntenplatform van de GGZ Duin- en Bollenstreek is opgezet. Doel is om mensen met ‘schrijfkriebels’ de gelegenheid te geven hun ervaringsverhalen of themaverhalen op schrift te stellen. “Na verloop van tijd wordt een deel van de geschreven verhalen zelfs in boekvorm uitgegeven!”, informeert mede-initiatiefnemer Sander van den Assem.

door Joep Derksen

Samen met Claudia Borst heeft Sander de Schrijversclub in eerste instantie opgezet voor betrokkenen bij de GGZ. “Zelf vind ik schrijven ook leuk om te doen en veel mensen genieten ervan hun gedachten op papier te zetten. Je schrijft zo ook je gevoelens van je af en het is lekker ontspannend. Met dit initiatief willen we mensen helpen om hun talenten goed te benutten.”

De deelnemers aan de Schrijversclub komen op woensdagochtenden samen om bepaalde thema’s uit te werken, zoals natuur, kunst, liefde of een eigen thema. Sander: “Het gaat erom dat je in je eigen bewoordingen opschrijft wat je gevoel of gedachte is bij een bepaald thema. Wil je over iets dichten? Dicht dan! Wil je over iets rappen? Rap dan! Maar gewoon een verhaal schrijven is natuurlij ook o.k. Het gaat erom dat je schrijft omdat je het leuk vindt.”

Een van de zes deelnemers is Rutger (27): ‘Ik heb veel dingen meegemaakt en wil door het opschrijven van die gebeurtenissen mijn gevoelens delen met andere mensen. Ik heb altijd al dingen van me afgeschreven en wat ik op papier zet, komt recht uit mezelf. De Schrijversclub is op mijn pad gekomen en ik ben er erg blij mee.”

De eerstvolgende bijeenkomst van de Schrijversclub is woensdag 30 mei, tussen 10 en 12 uur bij het DAC Noordwijk. Voor aanmeldingen of vragen kan met Sander contact worden opgenomen: T: 06 2833 0844, E:
4-ups@live.nl.