Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Politie schrijft meer dan 1100 bekeuringen uit op Schoutenlaan

Voorhout – De voorlopige resultaten van de controles op de Schoutenlaan voor snelheid en het dragen van een autogordel zijn bekendgemaakt. Sinds maart heeft de politie 200 manuren ingezet om de snelheid te meten op de weg waar de maximumsnelheid van 50 km geldt.

door Joep Derksen

In totaal werden 1101 processen-verbaal voor snelheidsovertreders uitgeschreven en kregen 53 mensen een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel. Dit betekent dat gemiddeld 6,38% van het verkeer te hard reed en 2,41% van de mensen geen gordel droeg.

De woordvoerder van de politie, Esther Straathof, legt uit: “Dankzij de controles is het percentage snelheidsovertredingen gedaald. In het begin lag het aantal bekeuringen hoger dan 6,38% en nu ligt dit percentage eronder. Daarnaast heeft de gemeente Teylingen infrastructurele maatregelen genomen op de Schoutenlaan, door het aanleggen van verkeersdrempels en een oversteekplaats.”

Op de vraag of deze percentages hoger of lager liggen dan het landelijk gemiddelde kon de woordvoerder geen antwoord geven. “Dat is zo afhankelijk van het soort weg en de snelheidsbeperkingen ter plaatse. Deze gemiddelden verschillen zeer per locatie.’ Het is volgens haar niet duidelijk welke maatregel het meest heeft geleid tot de daling van het aantal overtredingen: “Het is een gemeenschappelijk project tussen de politie, het OM en de gemeente Teylingen en de resultaten zijn gekomen door deze samenwerking. Dat we niet alleen controleren, maar ook andere verkeersmaatregelen nemen is een goede zaak, want de ervaring wijst uit dat het overtredingspercentage omhoog gaat, zodra er niet meer gecontroleerd wordt.”

De politie blijft omwonenden ondervragen over hun “subjectieve veiligheidsbeleving”: hoe veilig voelen ze zich op de Schoutenlaan.