Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

College wijst 1,4 miljoen euro toe aan sportcomplex FC Lisse

Clubvoorzitter Faas verwacht betere prestaties

Door Joep Derksen

LISSE – ‘FC Lisse moet een nieuw kunstgrasveld en accommodaties krijgen en daarnaast willen we dat een Gebakoveld wordt omgezet in een natuurgrasveld. Het college is bereid hier 1,4 miljoen euro voor uit te trekken.’ Met dit nieuws kwamen wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 8 mei naar buiten.

De wethouder legde uit over de redenen van dit besluit: ‘Als college willen we daadkracht tonen, ook als het over moeilijke financiële beslissingen gaat. We nemen daarom onze verantwoordelijkheid voor de zorg van accommodaties, velden en sportcomplexen. We willen wat doen aan de problemen die FC Lisse heeft met de velden en de accommodaties. Gezien de kosten kunnen niet de oorspronkelijke wensen van 2 kunstgrasvelden en 14 kleedkamers gerealiseerd worden, maar we hebben ruimte gevonden in de begroting voor 1 kunstgrasveld en 8 kleedkamers. Met deze nieuwe faciliteiten voldoet FC Lisse aan de minimale eisen van de KNVB en NOC/NSF.

Twee afgevaardigden van FC Lisse, voorzitter Rob Faas en penningmeester Jos Kleihorst hadden ‘een goed gevoel’ over de plannen van het college. Faas: ‘We zijn al zo’n tien jaar bezig met verbeteringen van onze speelvoorzieningen en trainingsfaciliteiten. Drie jaar geleden werden onze velden en verlichting afgekeurd door de KNVB. Met deze investering kunnen we een belangrijk doel realiseren: voldoende trainingsmogelijkheden voor de jeugdopleiding, zodat ze niet naar huis worden gestuurd als het regent. Daar komt bij: we spelen amateurvoetbal op hoofdklasseniveau en de faciliteiten moeten daar op afgestemd zijn.’

FC Lisse gaat echter door om nog openstaande wensen te vervullen, zo maakte de voorzitter duidelijk: ‘We werken toe naar een tweede kunstgrasveld en zes extra kleedkamers. Dit willen we bereiken met een eigen investering, door het benaderen van sponsors en met het inzetten van vrijwilligers.’

Op 24 mei besluit de gemeenteraad of de investering van 1,4 miljoen aan FC Lisse wordt toegekend.