Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Stichting Welzijn Ouderen wenst snelle realisering Seniorenbus

DOOR JOEP DERKSEN

LISSE – ‘Wat ons betreft, komt de Seniorenbus er zo snel mogelijk; hopelijk direct na de zomer en anders uiterlijk op 1 januari 2008.’ Dat stelt Wim Blokhuis, directeur van Stichting Welzijn Ouderen Lisse (SWOL).

De Seniorenbus heeft als doel om alle inwoners van Lisse die niet zelfstandig in staat zijn om van A naar B te reizen een extra vervoersvoorziening te geven. Blokhuis legt uit: ‘Het doel van de SWOL is het welzijn van de ouderen zo lang en prettig mogelijk te maken. De gemeente heeft eind februari het besluit genomen om de seniorenbus in te stellen en wij pakken dit zo goed en snel als mogelijk is op. Wij gingen ervan uit dat de Seniorenbus alleen maar voor 55+ers zou gelden, maar de gemeente heeft de leeftijdsgrens losgelaten. Toch vind ik dat er wel een noodzaak moet zijn om jongeren te vervoeren, want we moeten geen tweede Connexxion worden.’

Een personenbus die acht personen kan vervoeren wordt hierbij ingezet. De precieze route is nog niet bekend, maar vooralsnog wordt overwogen om deze minibus te brengen van de Poelpolder naar de weekmarkt, het Blokhuis, de Beukenhof, Berkhout en Rustoord. Op afspraak kunnen de mensen gebruik maken van deze bus: tot maximaal een dag van tevoren kan het SWOL gebeld worden.

Blokhuis: ‘We willen het zo laagdrempelig mogelijk maken en houden deze dienstverlening ook betaalbaar. De mensen hoeven slechts 1,50 euro per enkele rit te betalen en dat is absoluut niet kostendekkend! Er is geen mogelijkheid voor rolstoelvervoer, al kunnen rolstoelen wel opgevouwen meegaan. Rollators zijn ook geen probleem om te vervoeren.’