Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 mei 2007

Zakenlui in de dop

Voorhout – Honderden kinderen en hun ouders waren naar het plein bij het bestuurscentrum gekomen om hun min of meer waardevolle spullen voor een prikkie van de hand te doen. Al dan niet complete puzzels voor een euro, een printer voor 5 euro en dvd’s voor 0,50 eurocent. Zelfs een Talibanpop was voor de heb, maar deze vond begrijpelijkerwijs geen aftrek bij de duizenden bezoekers.
De verkopen verliepen zeer verschillend voor de kramers. Jacqueline van Velzen was uitermate tevreden over de omzet: “Ik zit hier nu twee uur en heb 35 euro verdiend. Datzelfde bedrag verdien ik niet in de winkel waar ik werk, want daar krijg ik maar 10 euro per uur!” Iets verderop zitten Myrthe en Marijn, beide 8 jaar oud. Zij zijn iets minder enthousiast: “De zaken gaan slecht, want we hebben maar één etui verkocht. Het prijskaartje gaf 1,50 euro aan, maar die man wilde maar een euro bieden. Dat hebben we maar gedaan, want nu hebben we in ieder geval nog wat verkocht.”