Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2007

Besluit over JOP valt pas in juli

LISSE – Een collegebeslissing over het initiatief van een groep jongeren van het Dekaplein voor een nieuwe hangplek heeft opnieuw vertraging opgelopen.

De jongeren overhandigden het college half april een voorstel om de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) weer in gebruik te nemen, waarbij de jeugd ook zelf de handen uit de mouwen zou steken om de boel weer op te knappen. Burgemeester Corrie Langelaar was indertijd razend enthousiast: ‘Het is een heel goed idee dat jullie als jongeren goed meewerken!’ Wethouder Adri de Roon (D66) zei de initiatiefnemers toe om binnen een maand met een collegestandpunt te komen.

Half mei en na het verstrijken van de termijn vertelde De Roon desgevraagd dat de besluitvorming wat vertraging had opgelopen en dat de doelstelling was om de gemeenteraad op 21 juni over de plannen voor het JOP te laten beslissen. Ook deze termijn bleek te optimistisch te zijn ingeschat, zo blijkt nu uit een email die De Roon vorige week stuurde.

De wethouder schreef: ‘Bij nadere bestudering van de plannen leiden de wensen van de groep naar onze schatting tot kosten die hoger zijn dan 5.000 euro en daarom is toestemming van de raad nodig om dit krediet te verlenen. Gezien de geldende procedures is een raadsvoorstel voor de raad van 21 juni a.s. niet meer haalbaar.’ Hij wil er echter haast achter zetten: ‘Om te voorkomen, dat we tot eind september moeten wachten, zou het dienstig zijn als de raad in haar vergadering van 12 juli een besluit zou nemen. Van mijn kant zal ik mijn best doen om het (concept-)voorstel in de eerstkomende vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën voor te leggen.’